Het is niet meer mogelijk om in te schrijven voor de virtuele supermarkt studie

Wat houdt deelname in?

1. Toestemming geven voor deelname

Om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek is toestemming van de deelnemer nodig. Deze studie is goedgekeurd door de Medische Ethische Commissie van het AmsterdamUMC - locatie VUmc. 

 

2. Invullen van een korte vragenlijst

Om te kijken of u mee kunt doen aan dit onderzoek, vult u eerst een korte vragenlijst in. U kunt meedoen aan dit onderzoek als u:

- ouder dan 18 jaar bent

- regelmatig zelf boodschappen doet

- computer of laptop thuis heeft

- een emailadres heeft

 

3. Downloaden van de virtuele supermarkt

Om mee te doen aan deze studie, installeert u de virtuele supermarkt op uw computer. Hiervoor krijgt u een link toegestuurd via email.

 

4. Doe een oefenopdracht

Na het downloaden van de supermarkt krijgt u de opdracht om 5 producten te vinden in de virtuele supermarkt. Dit zodat u bekend wordt met de supermarkt.

 

5. Doe vijf weken lang uw wekelijkse boodschappen

Vijf weken lang  zult u elke week een link ontvangen met een korte vragenlijst. Daarnaast ontvangt u de inlogcode om virtueel boodschappen te doen. Dit zal u elke week maximaal 30 minuten kosten. Bij uw winkelbezoek aan de virtuele supermarkt besteedt u geen geld en ontvangt u geen boodschappen. 

 

5. Ontvang een cadeaubon ter waarde van €25

Als u alle vijf keren boodschappen hebt gedaan, en alle vragenlijsten hebt ingevuld, ontvangt u een cadeaubon van bol.com ter waarde van 25 euro.

 

 


Uw deelname is ontzettend belangrijk!

Wist u dat ongezond eten het risico op ziektes zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten verhoogt? Door gezonder te eten, kan de kans op deze ziektes verlaagd worden. Echter, de omgeving waarin wij wonen en werken helpt ons niet altijd om gezond te eten. Ongezond eten zoals hamburgers, kroketten en koekjes zijn vaak makkelijk te krijgen. Ook zijn er meer reclames voor ongezond eten dan voor gezond eten. Om er achter te komen hoe de gezonde keuze de makkelijke keuze wordt, voert het AmsterdamUMC - locatie VUmc dit onderzoek uit. U helpt hiermee dus de wetenschap vooruit.

 

Maar wat is een virtuele supermarkt?

De virtuele supermarkt is een soort spel waarin u op uw computer zogenaamd boodschappen kunt doen. In de virtuele supermarkt hebben we een supermarkt nagebouwd, om te onderzoeken hoe mensen boodschappen doen. U kunt met uw pijltjes toetsen door de supermarkt heen lopen, en met de muis om u heen kijken. Door producten aan te klikken, kunt u ze van dichtbij bekijken en in uw winkelmandje plaatsen. We hebben gekozen voor een virtuele supermarkt, omdat we daarin de omgeving beter kunnen aanpassen dan in een echte supermarkt.


Heeft u vragen?

Bezoek onze veelgestelde vragen pagina hier.

 

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen, neem dan contact op met onderzoeker Jody Hoenink:
 
Via email: j.hoenink@vumc.nl
 
Of bel naar: (020) 444 9681